main logo
644

Avocatul lui Tranga a depus o contestație la Curtea de Apel

Avocatul proprietarului rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, a depus o contestație la Curtea de Apel Chișinău privind arestul omului de afaceri pe un termen de 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influență.

Avocatul lui Tranga a depus o contestație la Curtea de Apel

La momentul dat, ședința în dosarul omului de afaceri are loc cu ușile închise, iar reprezentanții mass-media nu au fost lăsați să participe la ședință. De asemenea, la Curtea de Apel a fost escortat și învinuitul, Andrei Tranga, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Amintim că proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, a fost arestat pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată de către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga, la data de 2 mai.

Sursa citată a mai declarat că alte patru persoane în acest caz au fost arestate. Toți suspecții sunt din Republica Moldova.

La două săptămâni de la reținerea proprietarului rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, fostul procuror al municipiului Chişinău, Ion Diacov, face dezvăluiri și susţine că, acum cinci ani, ministrul de Interne de atunci, Dorin Recean, i-a cerut să deschidă un dosar pe numele omului de afaceri.

Însă în lipsă de probe, Diacov a refuzat să execute indicațiile insistente ale fostului ministru MAI. Mai mult, Diacov susține că pe atunci a discutat personal cu Andrei Tranga și l-a informat despre inițiativa lui Dorin Recean de a iniția un dosar penal pe numele acestuia.

La data de 11 mai, în spațiul public au apărut imagini video în care camerele de supraveghere au surprins momentul reținerii lui Andrei Tranga. Astfel, potrivit videoului, procurorii au bătut la ușa acestuia la data de 25 aprilie, în jurul orei 12:00.

De asemenea, cu un mesaj pe Facebook a venit soția lui Andrei Tranga, în care scrie că mai speră ca „anchetatorii, procurorii și judecătorii vor rezolva acest haos și vor lua decizia corectă”.

Reamintim că cinci persoane au fost reținute în cazul tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării