main logo
2893

Avocatul lui Andronachi susține că acesta ar fi fost răpit din Ucraina

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi ar fi fost răpit din Ucraina și predat autorităților din Republica Moldova.

Avocatul lui Andronachi susține că acesta ar fi fost răpit din Ucraina

Cel puțin asta a declarat avocatul lui Andronachi, într-un comentariu pentru TV8, transmite Știri.md.

El nu a vrut să ne spună de către cine a fost răpit controversatul om de afaceri. A menționat doar că Andronachi pledează nevinovat. 

Am încercat să obținem o reacție de la procurori, însă aceștia au evitat să comenteze. Ne-au spus doar că Andronachi s-a abținut să facă declarații. Mai mult decât atât, Andronachi urmează să fie citat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pentru a i se aduce la cunoștință mandatul de arest preventiv. 

Andronachi a precizat pentru TV8 că ar fi fost pus sub învinuire la comandă politică.

Știri.md reamintește că fostul deputat PDM Vladimir Andronachi a fost reținut în dimineața zilei de ieri, 2 noiembrie.

Acesta urmează să fie plasat în arest.

Andronachi a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat, în iulie 2021, alegerile parlamentare anticipate. În septembrie, când procurorii au descins la domiciliul soţilor Andronachi, fostul parlamentar a declarat prin intermediul reţelelor de socializare că sunt acuzații „neîntemeiate” care vin din partea PAS, precizând că nu a fugit din Moldova, ci este în străinătate pentru „investigații medicale”.

Andronachi a fost anunțat în căutare prin Interpol pentru arest și extrădare în vara acestui an.

De menționat că și soția ex-deputatului, Nadejda Andronachi, este învinuită alături de soţ într-un episod din frauda bancară şi are interdicţia de a părăsi ţara.

Amintim că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că intenționează să revină în R. Moldova.

Amintim că, la 23 august, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea PCCOCS, a dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național” în dosarul denumit generic „Metalferos”, în care fostul deputat Vladimir Andronachi este investigat.

La 8 iulie, apropiatul ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi - bănuit de spălare de bani în dosarul „Metalferos”, cercetat penal în dosarul „frauda bancară”, dar și fiind capul grupului criminal organizat în schema de deposedare a statului de sediul Consulatului Moldovei în orașul Odesa din Ucraina, în cadrul dosarului dat fiind anchetat și fostul prim-ministru Pavel Filip, a fost anunțat în căutare internațională prin canalele INTERPOL pentru arestare și extrădare.

Vladimir Andronachi era unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Vladimir Plahotniuc, acesta fiind responsabil de schemele din energie sau de la Metalferos. Iar în luna aprilie curent, Andronachi a primat mandat de arest pe un termen de 30 de zile în dosarul „Metalferos”. Tot pe acest dosar, la începutul lunii noiembrie, Plahotniuc a fost pus sub învinuire pe trei capete de acuzare.

În septembrie 2021, procurorii Anticorupție și ofițerii SIS au efectuat mai multe percheziții la domiciliul fostului deputat democrat și în alte două locații, de unde au ridicat mai multe obiecte relevante pentru anchetă. Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul dosarului „frauda bancară”.

Un alt dosar în care Andronachi e implicat este cazul tentativei de deposedare a statului de sediul Consulatului Moldovei în orașul Odesa din Ucraina, din care fac parte și fostul prim-ministru Pavel Filip, dar și o persoană din anturajul „Grupului Andronachi”. Procurorii PCCOCS au descins, în dimineața zilei de 6 mai curent, cu percheziții la domiciliul lui Pavel Filip, precum și la mai mulți membri activi ai „grupului criminal organizat” condus de ex-deputatul PD Vladimir Andronachi, implicați în această schemă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării