main logo
1572

Avocații lui Stoianoglo au obținut recuzarea unui magistrat: Motivul

Avocații lui Stoianoglo au reușit să-l înlăture din completul de judecată pe magistratul de instrucție Nicolae Corcea.

Avocații lui Stoianoglo au obținut recuzarea unui magistrat: MotivulFoto: captură video

Se întâmplă după ce aceștia au înaintat un șir de recuzări pe numele judecătorului care, potrivit lor, s-ar afla în conflict de interese cu Stoianoglo, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Decizia de recuzare a fost luată, ieri, de magistratul Grigorie Manoli. În continuare, judecător de instrucție care va examina demersurile de prelungire a mandatelor de arestare pe numele lui Alexandr Stoianoglo a fost numită Elisaveta Buzu.

Ședința de judecată a început cu recuzarea judecătorului de instrucție. Stoianoglo susține că s-ar afla în conflict de interese cu magistratul Nicolae Corcea și a explicat de ce. Într-un final, cererea a fost admisă, iar Nicolae Corcea a fost recuzat. 

Ședința de examinarea a demersului de prelungire a măsurii de arest preventiv pe numele lui Stoianoglo a fost amânată pentru ziua de vineri.

“Recuzarea este bazată pe informațiile care au apărut în mass-media, conform cărora, în 2019, la sfârșitul anului, domnul Corcea a examinat cererea avocaților lui Platon, prin care a admis atunci cererea aceasta, și a dat o decizie de a porni procesul de revizuire în privința domnului Platon, adică învinuirile care astăzi mi se aduc mie.”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării