main logo
367

Avocații lui Platon vor avea miercuri o întâlnire cu clientul lor

Avocații omului de afaceri Veaceslav Platon, deținut în Penitenciarul nr. 13, se vor întâlni cu clientul lor, miercuri, 6 martie.

Avocații lui Platon vor avea miercuri o întâlnire cu clientul lor

Astăzi condamnatul a fost asigurat cu ziare și urmează a fi consultat de un medic stomatolog. 

Oficiul Avocatului Poporului menționează, într-un comunicat de presă, că acțiunile au loc ca urmare a vizitei ombudsmanului în penitenciar, la 1 martie, transmite IPN.

Ombudsmanul și șeful instituției penitenciare au convenit ca să fie identificate posibilități pentru a se exclude situații de îngrădire a accesului apărătorilor la persoanele aflate în detenție.

Vizita ombudsmanului în penitenciar a urmat după ce unul dintre avocații lui Veaceslav Platon a declarat recent că a fost anunțat de rudele clientului său că acesta ar fi fost înjunghiat în penitenciar. 

Apărarea susține că a mers la Penitenciarul nr. 13 să obțină o întrevedere cu Veaceslav Platon, dar nu i s-a permis accesul. 

Ca urmare a vizitei, avocatul poporului a constatat că Veaceslav Platon este bine, nu a fost implicat în niciun fel de incident, dar solicită să fie consultat de un stomatolog.

Veaceslav Platon a fost reținut în iulie 2016, fiind condamnat la 30 ani de închisoare în baza a două dosare penale intentate pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. 

Veaceslav Platon pledează nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării