main logo
746

Avocați: Filat nu a cerut niciodată susținerea vreunui politician

Echipa de avocați ai lui Vlad Filat au publicat un comunicat în care asigură societatea și politicienii din R. Moldova că fostul premier nu a solicitat ajutor de la niciun politician.

Avocați: Filat nu a cerut niciodată susținerea vreunui politicianFoto: știri.md

Deranjați de discuțiile aprinse și declarațiile dure ale unor politicieni la adresa lui Vlad Filat imediat după eliberarea sa, avocații au venit cu „anumite precizări” în acest caz, transmite Știri.md.

„Având în vedere mai multe declarații lansate de către politicieni în spațiul public, care îl vizează pe domnul Vlad Filat, echipa de avocați vine cu anumite precizări.

Fără a atenta la dreptul la libera exprimare, care aparține politicienilor în cauză, există suficiente premise și motive de a cataloga aceste declarații ca fiind acte evidente de presiune publică și de ingerință în actul justiției. Asemenea declarații pot avea o influență sesizabilă în raport cu instituțiile statului, abilitate cu drept de decizie. Acest ultim fapt nu este absolut normal într-un stat care se pretinde a fi de drept.

Este regretabil faptul că anumiți politicieni, care pledează pentru o justiție corectă și pentru respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, nu înțeleg că, de fapt, prin prestația lor publică, aduc atingere anume acestor valori.

Vlad Filat nu a cerut niciodată susținerea vreunui politician sau a unui partid politic. Dânsul a cerut dintotdeauna să i se respecte dreptul la un proces echitabil, inclusiv dreptul la o justiție corectă.

În context, venim în mod repetat cu un apel către politicieni, pentru ca aceștia să dea dovadă de corectitudine, să nu urmărească obținerea de capital politic pe seama domnului Vlad Filat, să facă o distincție clară între dreptul la libera exprimare și incompatibilitatea acesteia cu prejudicierea intereselor legale ale persoanei, să înceteze presiunile publice și încercările de a influența justiția”, se arată în comunicatul publicat pe pagina lui Filat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării