main logo
454

Avocat: Raportul SUA poate ajuta moldovenii să câștige la CEDO

Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situaţia drepturilor omului, inclusiv în Moldova, poate spori şansele cetăţenilor moldoveni de a avea câştig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Avocat: Raportul SUA poate ajuta moldovenii să câștige la CEDO

Această opinie a fost exprimată luni, la un post de televiziune, de către membrul Uniunii Avocaţilor, Veaceslav Ţurcanu, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Potrivit agenţiei Infotag, el a spus că, atunci când persoana care a epuizat toate căile interne de recurs depune la CEDO o plângere privind ineficienţa sistemului judiciar naţional, însă o însoţeşte doar cu percepţia proprie asupra situaţiei din ţară, şansele sale de câştig într-o astfel de situaţie sunt aproape egale cu zero.

„Altă situaţie este când reclamantul se adresează la CEDO după ce a epuizat toate căile de atac şi îşi sprijină cererea cu concluziile sau studiile diferitelor organizaţii bine-cunoscute în domeniul drepturilor omului. Într-o astfel de situaţie, cuvântul lor în instanţă va avea o pondere cu mult mai mare", crede el.

Avocatul a subliniat că doar raportul nu este suficient pentru a avea câştig de cauză, însă asemenea documente arată "atmosfera din ţară şi, prin urmare, autorităţile trebuie să ia măsuri urgente pentru a remedia situaţia".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării