main logo
594

Avocat: Grigorciuc merită un proces contravențional, nu penal

Eduard Rudenco, fostul avocat al activistului Pavel Grigorciuk care l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu, consideră că pentru fapta sa Grigorciuk ar fi trebuit să se aleagă cu un proces contravențional, dar în niciun caz penal.

Avocat: Grigorciuc merită un proces contravențional, nu penalFoto: Știri.md

Potrivit lui, pentru o asemenea faptă, în străinătate, ar fi primit doar o amendă, dar nu ar fi fost arestat. Declarațiile au fost făcute în platoul unei emisiuni TV, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Nu poate pentru o palmă persoana să fie arestată”, spune juristul.

Eduard Rudenco spune că acțiunile lui Pavel Grigorciuk nu pot fi interpretate ca un act de huliganism așa cum le-a numit deputat Sergiu Sîrbu.

Avocatul actual al lui Pavel Grigorciuk, Alexandru Bodnariuc, a menționat că activistul este deținut singur în celulă, lucru interzis de legislația Republicii Moldova. 

Avocatul spune că nu are acces la Pavel Grigorciuk pentru că i se refuză intrarea la clientul său. „Ne prezentăm la 08.15 de dimineață, ziua de lucru la Penitenciar se începe la 08.45.

Solicităm întrevedere, ni se comunică că mai este jumătate de oră până la începerea zilei de lucru pentru avocați. Stăm ca să fim primii, după asta solicităm ca să intrăm și ni se spune că toate oficiile sunt ocupate când stai lângă ușă și niciun avocat nu a intrat”, spune apărătorul.

Avocatul spune că nu așteaptă nimic bun de la acest proces de judecată.

Ieri ședința de judecată pe acest dosar a fost amânată pentru că Pavel Grigorciuk a cerut recuzarea judecătorului și procurorului.

Acum aproximativ o săptămână judecătorii de la Ciocana au respins recursul avocaților de a comasa cele două dosare ale lui Pavel Grigorciuc, astfel, ședințele de judecată în care activistul Pavel Grigorciuc e cercetat pentru că a sărit la bătaie la deputatul Sergiu Sîrbu vor fi reluate la Judecătoria Buiucani, spune avocatul acestuia Alexandru Bodnariuc.

Activistul Pavel Grigorciuc a fost reținut la mijlocul lunii martie, în urma unei altercații cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu. 

Acesta este cercetat în urma unei plângeri, formulate în baza acuzației de agresare fizică a deputatului. Cauză penală pornită în privința lui Grigorciuc este pentru huliganism. Pentru că l-a lovit pe deputatul PDM, el riscă cinci ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării