main logo
1028

Avocat, despre înaintarea celor 3 capete de acuzare lui Morari

Procurorii i-au înaintat învinuirea definitivă fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pentru trei capete de acuzare: abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale.

Avocat, despre înaintarea celor 3 capete de acuzare lui MorariFoto: protv.md

Solicitat de PRO TV, avocatul lui Morari spune că procurorii au calificat aceleași acțiuni în baza a trei componente infracționale, transmite Știri.md

Vasile Foltea, avocat: „Procuratura a calificat aceleași acțiuni ale domnului Morari ca fiind prejudiciabile, sub aspectul infracțiunii de imixtiune în activitatea organelor de urmărire penală. Deci, prin acțiunile de dare a indicațiilor de falsificare a ordonanței de pornire a urmăririi penale, prin această formă, s-a făcut imixtiunea în activitatea organului de urmărire penală. I s-a calificat pe încă un articol, cum ar fi cumul ideal de infracțiuni, aceeași faptă pe trei articole: abuz de serviciu, fals de acte publice și imixtiune în înfăptuirea urmăririi penale.

Prin aceeași faptă, Procuratura califică acțiunile dumnealui în baza a trei componente de infracțiuni. Procurorii ne-au adus la cunoștință demersul prin care deja solicită prelungirea termenului de arest cu 30 de zile, iar procurorii ne-au comunicat verbal că au înregistrat demersul în cancelaria judecătoriei Ciocana. Până la moment nu am fost informați de judecători pe ce dată și la ce oră va fi pus demersul de prelungire a mandatului de arest”.

Menționăm că pe lângă cele două capete de acuzare, înaintate anterior, ”abuz de serviciu” și ”fals în acte publice”, procurorii au probat încă o componență de infracțiune în acțiunile acestuia, și anume ”amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”.

Știri.md amintește că Viorel Morari a fost reținut pentru 72 de ore, vineri, 10 ianuarie, într-un dosar legat de fals în acte publice și abuz în serviciu.

Ulterior, la 13 ianuarie, Morari a primit mandat de arestare pe un termen de 20 de zile

Acesta respinge acuzațiile care i se aduc și susține că dosarul în care este vizat este unul politic și făcut la comanda lui Dodon și Stoianoglo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării