main logo
1352

Avocat, despre arestul lui Tranga: În dosar este învinuit pentru altceva

Avocatul proprietarului rețelei de restaurante „Andy’s pizza” și „La plăcinte”, Ion Dron, afirmă că, potrivit materialelor dosarului, afaceristul Andrei Tranga ar fi fost arestat, de fapt, pentru „trafic de influență”, și nu pentru un presupus „atac raider”.

Avocat, despre arestul lui Tranga: În dosar e învinuit de altceva

Versiunea respectivă a fost prezentată de procurori în spațiul public. Declarația a fost făcută într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Potrivit demersului procurorului de caz în dosarul nr.2019670076 și încheierii instanței de judecată, Tranga Andrei a fost reținut pe 25 aprilie 2019 și arestat de către judecătorul de instrucție până la 25 mai 2019 pentru acțiuni de ”trafic de influență” și atenție: trafic de influență pentru a-l elibera din arest pe același cetățean V.V, reținut de procurori nu știu în care caz penal acolo.

Cei care sunt avocați sau judecători pricep care este diferența (enormă) în sens juridic dintre un șantaj cu atac raider și un act de trafic de influență.

Pentru cei care nu sunt neapărat juriști o să explic altfel. Potrivit celor spuse public de procurori și celor celor scrise de judecător, același om, adică Andrei Tranga,dimineața vrea să-i ia afacerea unui om pe care seara vrea să-l elibereze din pușcărie pe căi ilegale, cu ajutorul unui procuror”, a scris Dorn.

Mai mult, dânsul scrie că această „greșeală” ar fi fost făcută intenționat pentru a fi creată o confuzie.

Exact. Nu se leagă. Nici în fapte juridice și nici în capul unui om astfel de acțiuni. Nu se leagă, dar omul este arestat și ținut la răcoare. De ce? 

De ce publicului larg procurorii anunță că Tranga Andrei este reținut pentru un presupus atac raider, iar în culise este arestat cu totul pentru altceva? 

Cine și de ce provoacă aceste confuzii pentru publicul larg? Cine și ce scop urmărește prin arestarea unui om de afaceri, cu aproape 4 000 de locuri de muncă în spate, aici în Moldova?

Sunt deocamdată numai întrebări, iar răspunsul ar trebui să vină, în scurt timp, de la cei chemați să facă justiție și dreptate în acest stat.

Avocatul adresează și o întrebare președintelui Parlamentului, primul ministru și președintele statului: „cum se întâmplă că aproape în centrul Europei, la Chișinău, oamenii de afaceri sunt arestați cu atâta grabă numai în temeiul unei scrisori anonime, ca pe vremuri negre comuniste?”.

Amintim că proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, a fost arestat pentru 30 de zile într-un dosar de șantaj. Informația a fost confirmată de către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga, la data de 2 mai.

Sursa citată a mai declarat că alte patru persoane în acest caz au fost arestate. Toți suspecții sunt din Republica Moldova.

La 11 mai, în spațiul public au apărut imagini video în care camerele de supraveghere au surprins momentul reținerii lui Andrei Tranga. Astfel, potrivit videoului, procurorii au bătut la ușa acestuia la data de 25 aprilie, în jurul orei 12.00.

De asemenea, cu un mesaj pe Facebook a venit soția lui Andrei Tranga, în care scrie că mai speră ca „anchetatorii, procurorii și judecătorii vor rezolva acest haos și vor lua decizia corectă”.

Cinci persoane au fost reținute în cazul tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării