main logo
613

Avocat: Apare temei de revizuire a dosarului de invalidare a alegerilor din Chișinău

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a anulat procesul-verbal prin care poliția a constatat că Andrei Năstase, candidatul PPPDA la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a făcut agitație electorală la alegerile locale noi din 20 mai și 3 iunie. Hotărârea a fost pronunțată miercuri, 17 octombrie.

Avocat: Apare temei de revizuire a dosarului de invalidare a alegerilor

Solicitat de IPN, Dumitru Pavel, avocatul lui Andrei Năstase, a amintit că Partidul Socialiștilor, când a mers în instanță de judecată invocând că Andrei Năstase a făcut agitație electorală în ziua alegerilor, a depus plângere și la poliție. 

Oamenii legii au investigat învinuirile aduse lui Andrei Năstase și  au întocmit un proces-verbal privind prezența faptului de agitație electorală în ziua alegerilor, transmite Știri.md.

Acel proces-verbal a fost contestat de Andrei Năstase, iar astăzi instanța de judecată a anulat documentul, admițând indirect că nu este vorba despre fapta pretins comisă. 

„Dacă această hotărâre va rămâne în vigoare, în opinia mea ea este temei de a iniția revizuirea dosarului de invalidare a mandatului de primar și a alegerilor în general, dând temei instanței ca să pronunțe o nouă hotărâre de validare a alegerilor”, a spus Dumitru Pavel.

Potrivit avocatului, contestația depusă de către PSRM la poliție a stat și la baza deciziei judecătoriei prin care au fost invalidate alegerile locale. 

Dumitru Pavel spune că în Republica Moldova, fapta pretins comisă de către Andrei Năstase ca agitație electorală în ziua alegerilor se sancționează doar contravențional, iar ceea ce a făcut instanța, aplicând invalidarea alegerilor, este o ilegalitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării