main logo
925

Avion dispărut între Telenești și Orhei: Precizările Poliției de Frontieră

Poliția de Frontieră vine cu unele precizări și detalii pe cazul dispariției unui avion de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova.

Avion dispărut între Telenești și Orhei: Precizările Poliției

Astfel că, în data de 19 iulie curent, pe la ora 17:45, un avion de mici dimensiuni a traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Camarovca. Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localității Cucurizeni, raionul Orhei, transmite Știri.md.

Totodată, despre trecerea avionului prin regiunea necontrolată a frontierei de stat a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

În continuare, Poliția de Frontieră va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menținerea unei colaborări și schimb de informații cu grănicerii ucraineni, dar și cu Poliția de Frontieră din România.

Conform prevederilor art. 10, alin.3 ale Legii 215 cu privire la frontiera de stat „Paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării