main logo
1081

Avertizarea medicilor: În Moldova nu există vaccin antirabic

În Moldova nu există vaccin antirabic! După ce un băiat de 11 ani din comuna Stăuceni, diagnosticat cu rabie, a murit în luna iulie la spital, medicii au tras un semnal de alarmă.

Avertizarea medicilor: În Moldova nu există vaccin antirabic

Aceștia i-au îndemnat pe toți cei care au fost mușcați de câini de casă, vagabonzi și alte animale (vulpi, pisici) să se adreseze urgent la medicul de familie pentru a-și pune vaccinul antirabic, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Însă, doar la câteva luni de la incident, în ţara noastră nu se mai găsește nicio doză de ser antirabic.

Mai mulți oameni din municipiul Bălți care au fost mușcați de câini s-au adresat redacției Vorbește Moldova, și au spus că la spitalul din Bălți nu mai sunt vaccine antirabice

Asta au confirmat și medicii spitalului.

Echipa a contactat resposabilii de această problemă, iată ce au răspuns:

Feodora Rodiucova, șef Servicul Sănătate, Bălți: În municiupiul Bălți, vaccinul antirabic lipsește. Noi am avut 50 de vaccinuri, care s-au terminat. La momentul dat, noi suntem în așteptarea vaccinurilor din Chișinău. Aceasta nu este doar problema în municipiul Bălți, este problema în republică. 

Alexandru Voloc, secretar de stat, ministerul Sănătății: Eu nu știu cum stau lucrurile la moment la Bălți. Este Agenția de Sănătate Publică, care la necisitate eliberează vaccinurile prin procurare. Deci, nu este un deficit în țară de vaccin antirabic. 

Ion Balică, medic infecționist Bălți: Stăm și ne uităm la Dumnezeu când ne vor aduce vaccinurile antirabice. 

Întrebat cum trebuie oamenii să se protejeze de la mușcăturile animalelor, Balică a răspuns: Luați Linia Verde a ministerului și adresați întrebarea aceasta. Tot așa cum aștept eu, așa așteaptă și oamenii vaccinul.

Ala Nemerenco, ministrul Sănătății: Nu vă supărați, eu nu sunt în Chișinău și nu sunt în condițiile ca să vă răspund acum.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării