main logo
39975

Avertizare: Un sector din Capitală ar putea zbura în aer în orice clipă

Tot mai multe clădiri din Capitală, care se află în proces de construcție, deranjează vecinii.

Avertizare: Un sector din Capitală ar putea exploda în orice clipă

De această dată locuitorii de pe o stradă din sectorul Buiucani se plâng că, la doar 20 de centimetri de la gardul unei gospodării se construiește un bloc, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Oamenii spun că viața lor este în pericol, iar de fiecare dată când merg prin apropiere le cad bucăți de tencuială în cap. 

Pe de altă parte, reprezentanții companiei de construcție susțin că au toate actele în regulă, iar oamenii din împrejurime fac gălăgie deoarece ar dori să li se dea bani.

Noul bloc se construiește în imediata vecinătate a casei unei femei. Cu lacrimi în ochi, ea ne-a spus că blocul de locuit s-ar construi ilegal. Mai mult, ea ne-a arătat că balcoanele clădirii sunt chiar în grădina ei.

„Nu-i drept nimic, eu cât de bătrână sunt și tot mă pricep la așa ceva, dar ei sunt oameni învățați. Ce fac ei? Haltură? Construcția este lângă gard, nici 20 de centimetri nu sunt. Tot cade la noi, ce mai fac eu în grădină? Pentru ce plătesc impozitul?”

Stăpâna susține că, din cauza acestei construcții, soțul ei a murit cu zile.

„Moșneagul meu a murit de această scârbă, când a început să sape temelia, 87 de ani avea, se simțea bine și când a văzut…”

Unii dintre vecini ne-au mai spus că, din motiv că nu s-a ținut cont de unele criterii la construirea subsolului clădirii și că blocul este amplasat prea aproape de drum, s-a format o gaură în mijlocul traseului, iar conductele de gaz care circulă sub pământ pot fi deteriorate în orice moment și există riscul de explozie. Oamenii susțin că au fost în toate instanțele de judecată, dar toți le întorc spatele.

„Unde s-a așezat pământul, acolo este o țeavă de gaz. Cel mai rău poate să fie, dacă va crăpa țeava aceasta. Deși este de metal, ea dacă face o crăpătură, oricât de mică, sub presiune, gazul va ieși afară, în primul rând în subsolul clădirii acesteia și dacă va exploda o cantitate destul de serioasă de gaz, va fi foarte rău. Noi dorim nu doar să oprim lucrările acestei construcții, dar cerem să se strice acest monstru de pe acest teritoriu”.

Locuitorii ne-au arătat și actele în care sunt descrise toate încălcările care s-au făcut în timpul construcției.

Administratorul companiei de construcții, Ceban Igor, susține, însă, că toate actele construcției sunt în regulă, iar vecinii din apropierea blocului cer bani de la companie, ca să nu facă scandal.

IGOR Ceban, administrator, companie de construcție: „Toate actele sunt perfect în regulă, deci noi chiar am făcut și toate ridicările geodezice, toate colțurile au fost trasate cu laserul ca să se demonstreze că nu se încalcă hotarul juridic nici cu un centimetru.”

Mai mult, Igor Ceban ne-a arătat și un video în care un locuitor din apropiere i-a spus că vecinii acestei clădiri le-au dat bani oamenilor din apropiere, pentru a semna în unele plângeri, pe care le-au depus în instanța de judecată.

Întrebat, cu câte nivele va fi construcția, administratorul companiei ne-a spus că este nevoie să se uite în acte.

Pentru soare în ferestre, locuitorii din apropiere luptă de ani de zile, însă rezultate nu sunt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării