main logo
498

Avertizare: Nivelul apei în râul Prut va crește cu circa 2 metri

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi o avertizare care indică creşterea nivelului apei în râul Prut, între localităţile Costeşti şi Ungheni.

Avertizare: Nivelul apei în râul Prut va crește cu circa 2 metri

Centrul hidrologic avertizează că în intervalul 20-24 mai, pe sectorul Costeşti - Ungheni al râului Prut, nivelul apei va creşte cu 1,7- 2,7 metri.

Conform hidrologilor, în locuri joase apa va ieși în luncă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Creşterea nivelului apei pe acest sector este „în legătură cu decizia administrației Centralei hidroelectrice Costești-Stânca de a mări volumul deversării apei din lacul de acumulare Costeşti-Stânca (r. Prut) până la 550 m3/s”, indică sursa citată.  

Aceasta este a treia avertizare hidrologică, pe parcursul lunii mai. Una a fost emisă pe 2 mai, când în urma precipitațiilor foarte puternice căzute în cursul superior al râului Prut (Ucraina) s-a format viitura pluvială, iar nivelul apei a crescut pe sectorul dintre satul Criva și orașul Costeşti. 

Cea de-a doua a fost emisă pe 11 mai, când a fost semnalată creşterea nivelului apei în râul Prut, între localităţile Ungheni şi Giurgiuleşti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării