main logo
3214

Avertizare hidrologică: Scurgeri pe pante și inundaţii locale

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis o avertizare hidrologică pentru perioada 5 - 7 octombrie.

Avertizare hidrologică: Scurgeri pe pante și inundaţii localeImagine simbol

Având în vedere avertizarea meteorologică, privind căderea ploilor, periodic averselor puternice (15-49 l/m2), se prognozează izolat scurgeri intensive pe pante, cu formarea viiturilor rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe bazinele hidrografice menţionate, transmite Știri.md.

În acest sens, autoritățile atenționează Administrația Publică Locală, Agenții Economici, în subordinea cărora se află lacurile de acumulare, să atragă atenția la starea barajelor, podurilor căilor de evacuare a apei.

Știri.md amintește că anterior, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică.

Astfel, în perioada 5 octombrie, ora 18:00 - 7 octombrie, ora 12:00, se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, pe arii extinse periodic averse puternice (în intervale scurte sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-49 l/m2).

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a venit cu unele recomandări pentru protecția cetățenilor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării