216
0
Avertizare: Geamurile sunt un pericol pentru copii. Recomandări
216
0

Geamurile sunt un pericol real de cădere de la înălțime pentru copilul mic.

Avertizarea vine din partea Direcției Generală Educație, Tineret și Sport Chișinău, transmite Știri.md.

Într-un comunicat de presă, DGETS Chișinău recomandă adulților să închidă geamurile din încăperile unde copilul are acces.

Totodată, îndeamnă părinții ca în perioada în care aerisesc camera să fie alături de copii sau să folosească sistemul de deschidere pe orizontală al ferestrei. 

"Fără scaun la balcon sau lângă fereastră, fără masă sau dulăpior la balcon! Mutați din apropierea ferestrelor orice mobilă/obiect care se poate transforma în „trepte“ care să-l ajute pe copil să ajungă la fereastră; Copilul nu are voie să iasă la balcon fără însoțirea adultului; 

Plasele pentru țânțari de la ferestre se deschid la o simplă atingere! Acestea nu se închid ermetic! Toți membrii familiei trebuie să știe acest lucru. Copilul, dacă s-ar sprijini de plasă, ar cădea în afară, de aceea respectați aceleași precauții ca și pentru ferestrele fără plase de țânțari. Stabiliți reguli de securitate și învățați copiii să le respecte. Felicitați-i de fiecare dată când au reușit să respecte o regulă care ține de propria lor siguranță!", se menționează în comunicatul DGETS Chișinău.

Citește și
article image
Ce i-a cerut conducerea unei școlii din Texas unui băiat...
0
153
article image
Copii din Chișinău, filmați în timp ce se joacă pe...
4
1819
article image
Intoxicație în masă la liceul Orizont. Anunțul făcut de...
0
346
article image
Date oficiale: Cât de periculoși sunt pufuleții pentru...
0
610