main logo
506

Avertizare: Geamurile sunt un pericol pentru copii. Recomandări

Geamurile sunt un pericol real de cădere de la înălțime pentru copilul mic.

Avertizare: Geamurile sunt un pericol pentru copii. Recomandări

Avertizarea vine din partea Direcției Generală Educație, Tineret și Sport Chișinău, transmite Știri.md.

Într-un comunicat de presă, DGETS Chișinău recomandă adulților să închidă geamurile din încăperile unde copilul are acces.

Totodată, îndeamnă părinții ca în perioada în care aerisesc camera să fie alături de copii sau să folosească sistemul de deschidere pe orizontală al ferestrei. 

"Fără scaun la balcon sau lângă fereastră, fără masă sau dulăpior la balcon! Mutați din apropierea ferestrelor orice mobilă/obiect care se poate transforma în „trepte“ care să-l ajute pe copil să ajungă la fereastră; Copilul nu are voie să iasă la balcon fără însoțirea adultului; 

Plasele pentru țânțari de la ferestre se deschid la o simplă atingere! Acestea nu se închid ermetic! Toți membrii familiei trebuie să știe acest lucru. Copilul, dacă s-ar sprijini de plasă, ar cădea în afară, de aceea respectați aceleași precauții ca și pentru ferestrele fără plase de țânțari. Stabiliți reguli de securitate și învățați copiii să le respecte. Felicitați-i de fiecare dată când au reușit să respecte o regulă care ține de propria lor siguranță!", se menționează în comunicatul DGETS Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării