main logo
3672

Avertisment meteo: Cod galben de aer poluat în două regiuni ale țării

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în data de 11 marti se prevede intensificări ale vântului de pâna la 18-23 m/s.

Avertisment meteo: Cod galben de aer poluat în două regiuni ale țării

Aceşti factori meteorologici vor contribui la majorarea concentraţiilor de suspensii solide (praf total) în aer, transmite Știri.md.

Astfel, SHS a emis cod galben de aer poluat la Bălți și Chișinău.

Fenomene prognozate: Nivelul poluării aerului privind conţinutul de suspensii solide (praf total) în mun. Chişinău şi Bălți se prevede sporit.   

Praful şi materialul antiderapant, spulberat de vânt şi transportul auto, poluează semnificativ aerul atmosferic şi poate afecta organele sistemului respirator şi cardio-vascular la oameni 

Reieşind din cele menţionate, Agenţia de mediu recomandă serviciilor de resort, autorităţilor cu funcţii de luare a deciziilor şi populaţiei să întreprindă cît mai urgent măsuri de redresare a situaţiei, să efectueze în termeni curăţirea umedă a străzilor şi terenurilor adiacente, în scopul diminuării impactului asupra mediului şi sănătăţii umane.

Știri.md menționează că o furtună a izbucnit din cauza vântului puternic și a acoperit câteva localități într-un nor de praf.

Norul de praf este vizibil de la kilometri buni de oraș și acoperă deja și Capitala. 

Tot rafalele de vânt au deteriorat acoperişul unui depozit din Orhei, fiind afectate circa 160 metri de ţiglă metalică. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării