main logo
9166

Avertisment: Iarna care vine ar putea fi mai grea decât în 2018

Meteorologii anunță pentru această săptămână maxime de 16 grade Celsius și în unele regiuni ale țării sunt prognozate ploi slabe.

Avertisment: Iarna care vine ar putea fi mai grea decât în 2018Foto: știri.md

În următoarele zile ne vom bucura de timp frumos şi însorit, puţin neobişnuit pentru luna noiembrie, transmite Știri.md.

Astfel, conform SHS, în primele 5 zile ale acestei săptămâni, se vor înregistra maxime termice de 16 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va indica între 1-9 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, la sfârșitul acestei săptămâni în țară se vor înregistra temperaturi negative. Astfel, sâmbătă 23 noiembrie la nord se așteaptă temperaturi de -5...-2 noaptea și +2...+5 grade ziua, în centrul țării temperaturile noaptea vor oscila între -4...-1 grade, iar ziua între +3...+6 grade. La sud meteorologii prognozează noaptea -3...0 grade, iar ziua +4...+7 grade.

De menționat că cea mai rece lună noiembrie din toată perioada de măsurători instrumentale, pe cea mai mare parte a teritoriului, s-a înregistrat în anul 1993, când temperatura medie lunară a aerului a variat între -1,8ºC (Comrat, Cahul) şi -3,3ºC (Briceni). 

Cea mai caldă lună noiembrie a fost în anul 2010, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat între +8,2ºС (Briceni) şi +11,1ºС (Cahul).

Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna își va intra în drepturi în luna decembrie, încă de la început. 

În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. 

Specialiştii prezic că iarna care urmează va fi mai grea decât cea din 2018. Cel mai probabil, vom avea parte de o iarnă intensă, care se va extinde chiar până în martie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării