main logo
552

Avertisment: Ce riscă persoanele care muncesc mai mult de 10 ore pe zi

Persoanele care au muncit zilnic mai mult de zece ore pe zi, pe o perioadă de cel puţin un deceniu, au un risc dublu de a suferi un accident vascular cerebral (AVC).

Avertisment: Ce riscă persoanele care muncesc mai mult de 10 ore pe ziFoto: aflacum.ro

Avertismentul vine din partea medicilor francezi care au prezentat recent rezultatele unui studiu, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.

Potrivit cercetărilor, publicate în revista de specialitate „Stroke” a asociaţiei „American Heart”, un program de muncă care depăşeşte zece ore pe zi, timp de cel puţin cincizeci de zile pe an, este asociat unui risc mai mare de accident vascular cerebral decât un program mai scurt. Dacă programul de muncă prelungit se derulează pe o perioadă de cel puţin zece ani, riscul de AVC este dublu.

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători francezi, care au analizat date despre 200 mii de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani, consultaţi în centre de sănătate.

Studiul nu susţine o legătură de cauzalitate, însă arată o „asociere semnificativă” între riscul de accident vascular cerebral şi timpul de lucru prelungit pe o perioadă de zece ani sau mai mult. Totodată, confirmă o meta-analiză (analiza unei serii de studii), publicată în 2015 în revista medicală „The Lancet”, privind riscul excesiv de accident vascular cerebral în legătură cu activitatea prelungită la muncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării