main logo
2919

Averea lui Ion Munteanu, desemnat procuror general interimar

Noul procuror general interimar desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, numirea ce urmează a fi decretată de președinta țării, a obținut din funcția de adjunct la Procuratura Anticorupție, în 2021, un salariu anual de peste 351.000 de lei, adică peste 29.000 de lei lunar, potrivit datelor din declarația de avere și interese personale a procurorului de anul trecut.

Averea lui Ion Munteanu, desemnat procuror general interimarFoto: Captură video

Totodată, 5.832 de lei românești procurorul Munteanu i-a încasat din indemnizație de la statul român, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

În declarația de avere din 2021, Munteanu indică că este proprietarul unei case de locuit de 105,8 mp, obținută prin donație, și ar valora 1.204.533 de lei. 

Anterior, ZdG a scris că procurorul locuiește într-o casă donată în 2017 de socrii săi, Valentin și Elena Brașovschi. Valentin Brașovschi, socrul procurorului, este fostul administrator al companiei de construcții „Dansicons” SRL, una din cele mai cunoscute de pe piață, fondată de fostul deputat Iurie Dârda. Brașovschi a plecat de la companie în februarie 2017, familia sa fiind proprietara companiei „Ideal Construct”, care din septembrie 2019 a trecut la Victor Soltan.

Casa primită în dar de procurorul Ion Munteanu și soția sa, Natalia, se află în comuna Stăuceni, municipiul Chișinău. Are două niveluri și a fost construită de soții Valentin și Elena Brașovschi în perioada 2012-2013, fiind finalizată în luna octombrie 2013. Pe 26 iulie 2017, în urma unui contract de donație, ea ajunge în proprietatea Nataliei Munteanu. Imobilul are o suprafață oficială de 105,8 m.p., fiind ridicat pe un teren cu o suprafață de 5 ari. Continuarea articolului poate fi găsită AICI.

Familia procurorului mai deține trei automobile - două Mercedesuri și o Dacia.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării