main logo
3543

Aventura unor moldoveni care au rămas fără bani în Kazahstan

Doi conaționali au fost repatriați în R. Moldova cu ajutorul oamenilor legii din regiunea Akmola din Kazahstan.

Aventura unor moldoveni care au rămas fără bani în Kazahstan

Potrivit presei străine, în timpul măsurii preventive „Migranți”, angajații Departamentului Serviciului de Migrație din cadrul Departamentului de Poliție din Regiunea Akmola, în cadrul interacțiunii cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), au oferit asistență pentru întoarcerea în patria lor a doi cetățeni din Republica Moldova - un bărbat în vârstă de 44 de ani și fiul acestuia de 16 ani - care au ajuns în Kazahstan în februarie 2020, transmite Știri.md

Din cauza lipsei de mijloace financiare, conaționalii noștri nu și-au putut cumpăra bilete pentru a se întoarce în R. Moldova. 

Astfel, Departamentul Serviciului de Migrație din cadrul Departamentului de Poliție din Regiunea Akmola a eliberat vize de ieșire cetățenilor Moldovei și, cu sprijinul Fondului privat „Korgau-Astana”, a achiziționat bilete pentru zborul „Nur-Sultan - Minsk”.

Potrivit șefului adjunct al departamentului de servicii de migrație al regiunii Akmola, Abzal Mukașev, în 2020 au sosit în regiune peste 7.000 de străini. Totodată, de la începutul anului 2021, în Kazahstan au sosit 240 de străini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării