main logo
765

Autospecialele lui Erdogan nu au ajuns încă la Poliție. MAI: Vor fi utilizate conform legii

Autospecialele dăruite autorităților de la Chișinău de către președintele turc Recep Tayyip Erdogan, destinate dispersării oamenilor în caz de proteste, nu au ajuns încă în gestiunea Poliției Naționale.

Autospecialele lui Erdogan nu au ajuns încă la PolițieAutospecialele lui Erdogan nu au ajuns încă la Poliție

Informația a fost comunicată pentru Agora de către ofițerul de presă al Ministerului de Interne, Alina Zbancă, transmite Știri.md.

„Poliția Națională deocamdată nu a primit oficial aceste mașini speciale. Când vor intra în dotarea politiei moldovenești, acestea vor fi utilizate conform legii, pentru asigurarea securității și ordinii publice”, ne-a spus Alina Zbancă.

Potrivit Legii cu privire la modul de aplicare a forței fizice, a mijloacelor speciale și a armelor de foc, „se interzice aplicarea mijloacelor speciale împotriva minorilor, în cazul când vârsta acestora este evidentă sau este cunoscută, împotriva femeilor, a persoanelor în etate şi a persoanelor cu semne vizibile de invaliditate, cu excepţia cazurilor când aceştia atacă subiectul legii ori altă persoană, inclusiv în grup ori cu utilizarea armelor, când opun rezistenţă periculoasă pentru viaţa şi sănătatea oamenilor, dacă acţiunile de acest gen nu pot fi curmate pe alte căi şi cu alte mijloace”. 

De asemenea, este interzisă „aplicarea tunurilor de apă la temperaturi mai joase de zero grade”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării