main logo
1315

Autoritățile vor lansa o pagină web dedicată Adunării Moldova Europeană

Autoritățile urmează să lanseze o pagină web dedicată Adunării „Moldova Europeană”. Aici vor fi publicate toate informațiile despre programul evenimentului din 21 mai.

Autoritățile vor lansa o pagină web dedicată Adunării Moldova EuropeanăFoto: IPN

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că pentru organizarea evenimentului a fost constituit un grup de lucru, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Logistica este asigurată de Ministerul Culturii, prin intermediul „Moldova Concert”. În prezent se lucrează la un program artistic, dar și la alte detalii, inclusiv cele legate de luările de cuvânt de pe scena care va fi amplasată în Piața Marii Adunări Naționale.

Cât despre rezervarea Pieței Marii Adunări Naționale, Daniel Vodă a menționat că Guvernul, prin intermediul Cancelariei de Stat, a expediat un demers la Primăria Chișinău, în care a argumentat necesitatea rezervării. „Contrar unor declarații care au fost în spațiul public din partea unor oficiali ai administrației locale, nu am văzut un efort de convocare a reprezentanților Cancelariei de Sta pentru a discuta rezervarea Pieței în data respectivă. Suntem în continuare deschiși. Reiterăm că este un eveniment al cetățenilor, un eveniment la care Moldova spune clar și ferm „da” cursului ireversibil de aderare la UE”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Potrivit lui, în scurt timp va fi lansat un site al evenimentului, unde vor fi publicate informații legate de program și nu numai.

„Suntem absolut inspirați de multiplele mesaje din partea diasporei. Sunt grupuri de inițiativă care planifică să organizeze evenimente similare în țările din străinătate, sunt cetățeni care vor să revină în țară pentru a participa la evenimentul din Chișinău. Diaspora se mobilizează, mulțumim pentru acest efort colosal. Vreau să reiterez invitația publică adresată cetățenilor de a participa pe data de 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale la Adunarea „Moldova Europeană”. Spunem clar și răspicat – viitorul ireversibil al țării noastre este în Uniunea Europeană”, a mai spus Daniel Vodă.

Adunarea „Moldova Europeană” a fost anunțată de către președinta Maia Sandu. Evenimentul este conceput ca un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene. Evenimentul este organizat în preajma Summitului Comunității Politice Europene, care va avea loc în Republica Moldova la 1 iunie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării