main logo
562

Autoritățile își propun să creeze condiții de muncă mai bune pentru medici

De când diplomele medicilor specialiști din Moldova sunt recunoscute și în România, fără a fi obligați să urmeze studii de rezidențiat în țara vecină, tot mai mulți tineri specialiști din domeniu găsesc tentantă ideea de a se angaja în instituțiile medicale de peste Prut.

Autoritățile își doresc condiții de muncă mai bune pentru mediciAutoritățile își doresc condiții de muncă mai bune pentru medici

Ministerul Sănătății a luat decizia de a implimenta o serie de reforme care să-i determine pe medici să rămână acasă, scrie unica.md.

Declarații în acest au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de către secretarul de stat al Direcției sănătate, Boris Gîlca.

„Trebuie să recunoaștem că avem o provocare la acest capitol. Analizând situația, avem consultări strategice cu partenerii de dezvoltare, suntem în proces de elaborare a unei strategii pentru a asigura cu resurse umane medicina din Moldova”, a spus Boris Gîlca.

Funcționarul a adăugat că Ministerul își propune să facă sistemul de sănătate din Republica Moldov mai atractiv, inclusiv pentru spațiul rural.

„Îmbunătățirea infrastrcutuii, schimbarea parcului de transport sanitar, transformarea instituțiilor medicale în centre bine dotate, cu medici bine plătiți. Guvernul a mărit indemnizația pentru medicii care vor să lucreze la sat. De la 30 la 45 de mii de lei pentru medici”, a adăugat secretarul de stat.

Boris Gîlcă este convins că recunoașterea diplomelor medicilor de la noi peste hotare, reprezintă o recunoaștere a calității studiilor pe care le obțin tinerii specialiști acasă.

„Ne dorim ca prin politici atractive să ne determinăm colegii să rămână acasă și să activeze într-un sistem medical transparent”, a conchis specialistul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării