main logo
2380

Autoritățile din Orhei au deschis OrheiLand-ul, în pofida deciziei CESP

Autoritățile din Orhei sfidează decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) și au redeschis, duminică, parcul de distracții „OrheiLand”.

Autoritățile din Orhei au deschis OrheiLand-ul, în pofida deciziei CESPFoto: itinari.com

La ceremonia fastuoasă au venit zeci de locuitori ai raionului Orhei, autoritățile locale, dar și deputați ai Partidului Șor. Într-un comunicat de presă, Agenția Națională de Sănătate Publică reiterează că activitatea zonelor de agrement este interzisă, iar persoanele vinovate ar putea fi trase la răspundere, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Îi atenționăm să nu ne facă regulile în orașul nostru, pentru că totul este în mâinile noastre. Dodon, te salut. Pornim toate caruselele, înainte. Salut, Chicu! Decizia ne aparține. Victorie", a declarat Marina Tauber.

Decizia de a redeschide parcul a fost luată de comisia raională sănătate publică și de Adunarea Generală a locuitorilor din Orhei, se arată într-un comunicat de presă emis de Partidul "Șor". Autoritățile locale și raionale au declarat că pe teritoriul parcului sunt respectate toate măsurile de prevenire a noului tip de coronavirus.

"Toți înțeleg că pe teritoriu așa de vast, pe șase hectare doar Orheiland-ul, mai sunt peste 10 hectare bazin acvatic și plajele, care sunt dotate cu dezinfectat, termometre. Suntem pregătiți să veghem asupra răspândirii asupra COVID-19", a declarat Pavel Verejanu, primarul orașului Orhei.

Consilierul premierului, Vitalie Dragancea, a declarat reporterilor că iresponsabilitatea autorităților din Orhei, dar și a deputaților Partidului Șor ar putea costa vieți și contribuie la tensionarea sistemului de sănătate publică. Iar purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Lupei, le-a spus că șeful statului Igor Dodon nu comentează declarațiile actorilor politici.

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au emis un comunicat de presă în care menționează că pe teritoriul parcului poate fi înregistrat un flux mare de populație, mai ales copii și nu poate fi asigurată respectarea distanței sociale.

Potrivit autorităților responsabile, nerespectarea măsurilor de sănătate publică poate fi un pericol pentru sănătatea populației și servește drept temei pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Amintim că, decizia Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, de la sfârșitul lunii iunie, de a sista activitatea parcului s-a lăsat cu scandal la Orhei, când mai mulţi poliţişti şi carabinieri au blocat accesul vizitatorilor în parcul de distracţii "OrheiLand".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării