main logo
781

Autoritățile cer demararea etapei a treia de vaccinare: Reacția ANSP

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică se pare că, deocamdată, nu va da curs cererii Primăriei Capitalei de a demara cea de-a treia etapă de vaccinare împotriva COVID-19.

Autoritățile cer demararea etapei a treia de vaccinare: Reacția ANSPFoto: publika.md

Asta chiar dacă Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică a solicitat Ministerului Sănătății să demareze imunizarea la cerinţa cetăţenilor, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Se solicită iniţierea imunizării cu vaccinul anti-COVID la cerere, cu activarea sistemului de programare prealabilă. Este necesar de a se adresa persoanele la medicul de familie, pentru a fi programaţi, deoarece vaccinuri sunt şi locuri disponibile pentru a fi vaccinaţi tot sunt", a menționat Tatiana Bucearschi, şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Sănătate.

La şedinţa Primăriei, responsabilii au declarat că, în prezent, sunt suficiente doze de vaccinuri în stoc pentru a începe cea de-a treia etapă. Pe de altă parte, reprezentantul ANSP, Alexei Ceban, ne-a spus la telefon că, deocamdată, în ţara noastră este în toi a doua etapă de vaccinare şi doar după finalizarea ei va începe şi imunizarea populaţiei.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în data de 2 martie. Mai întâi au fost imunizaţi angajaţii din sistemul medical. Ulterior, serul a ajuns la cei din educaţie, din structurile de menţinere a ordinii publice şi persoanele în etate, care suferă de boli cronice. Cea de-a treia etapă presupune imunizarea restului populaţiei. Până acum, în municipiul Chişinău au fost administrate peste 42.000 de doze de vaccin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării