26 martie, 09:19
5 881
0
Autorităţile au atenţionat asupra escrocheriilor privind cursele charter
26 martie, 09:19
5 881
0

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a atenţionat despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter, în condiţiile de criză generată de infecţia COVID-19.

Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnaţi să se informeze din surse oficiale, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Potrivit instituţiei, ar putea crește numărul cazurilor de escrocherie, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, care țintesc persoane ce intenționează să revină acasă, publicând date false despre efectuarea unor curse charter. Pentru acestea se percepe şi o plată în avans, pe conturi deținute în diferite sisteme electronice de plăți cum ar fi PayPal, WebMoney etc.

„Pentru a nu cădea pradă schemelor de escrocherie, sugerăm tuturor cetățenilor moldoveni să fie precauți și să se informeze doar din surse oficiale privind zborurile charter care sunt efectuate în scopul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova din alte state: pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă (https://mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf)”, au explicat surse de la AAC.

În perioada stării de urgenţă (17 martie - 15 mai 2020), toate cursele charter, prin care sunt evacuați cetățenii Republicii Moldova din alte state, sunt aprobate de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale, fiind prevăzute în Dispozițiile emise de către aceasta și pot fi accesate pe: https://gov.md/ro/content/informatii-privind-coronavirus.

La rândul său, Autoritatea Aeronautică Civilă va publica informații cu referire la cursele charter aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova pe pagina web oficială www.caa.md, precum și pe pagina de Facebook a AAC.

Până în prezent, conform Dispoziției nr. 3, din 23 martie, a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, au fost aprobate următoarele curse charter: 

Curse charter operate de Air Moldova:
1. 24 martie 2020 – Chișinău-Paris (Beavais)-Chișinău;
2. 25 martie 2020 - Chișinău-Paris (Beavais)-Chișinău. 

Curse charter operate de Flyone: 
1. 25 martie 2020 – Chișinău - Londra (Southen)- Chișinău;
2. 26 martie 2020 – Chișinău - Istanbul - Chișinău;
3. 26 martie 2020 – Chișinău-Moscova (Vnukovo)-Chișinău.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter