main logo
368

Autoritățile anunță când ar putea fi gata drumul de ocolire din Comrat

Lucrările de construcţie a drumulului de ocolire a oraşului Comrat ar putea fi gata mai devreme de anul 2022, cum era planificat.

Autoritățile anunță când ar putea fi gata drumul de ocolire din Comrat

Asta au declarat, astăzi, reprezentanţii companiei turceşti, care execută proiectul, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

La discuţii au participat başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, dar şi premierul Maia Sandu, care s-a lăsat aşteptată aproape jumătate de oră. 

Evenimentul nu a fost anunţat pentru presa de la Chişinău şi au fost invitaţi doar jurnaliştii din regiune. 

Maia Sandu, care a întârziat, a fost întâmpinată de autorităţile din Găgăuzia cu flori. Ea a venit pe şantier încălţată pe tocuri. 

A ascultat doar prezentarea, în limba engleză, a unui angajat al companiei turceşti şi nu a mai mers să vadă alte porţiuni de drum. 

La întrebarea reporterului Publika TV despre mersul lucrărilor, iniţial, premierul, a încercat să ia jurnalista peste picior.

"- Dumneavoastră nu aţi făcut cunoştinţă, nu aţi fost acolo ?

-Da. Dar nu sunt premier.

-Sau nu aţi înţeles limba engleză ?

-Înţeleg foarte bine limba engleză."

Totuşi, Maia Sandu a menţionat că este mulţumită de lucrările care au loc la drumul de ocolire a oraşului Comrat.

"Lucrările sunt conform graficului. Ne dorim ca toţi cei care au câştigat asemena contracte să-şi îndeplinească sarcinile", a spus premierul Maia Sandu.

Maia Sandu nu s-a bucurat nici atunci când a fost întrebată de ce presa de la Chişinău nu a fost informată despre acest eveniment.

"-Dar dumneavostră de unde sunteţi ?

-De la Chişinău, dar eu am aflat din alte surse.

-Nu am avut nicio problemă. Vedeţi că aici am vorbit despre lucruri interesante, frumoase."

După aceasta, Maia Sandu şi Irina Vlah au mers în vizită la un liceu, care a împlinit 55 de ani de activitate. Premierul a ţinut discursul atât în limba română, cât şi în rusă, iar la final a oferit administraţiei acestei instituţii de învăţământ o diplomă de onoare din partea Guvernului.

"Profesorii au o mare sarcină să-i pregătească pe aceşti copii pentru viaţă, să fie competitivi, să se descurce atunci când sunt mari, să ne plătească şi nouă pensiile. Vă felicit! Vă doresc sănătate şi realizări mari", a spus premierul Maia Sandu.

Ulterior, Sandu şi Vlah au discutat cu autorităţile publice locale departe de ochii presei. Am încercat şi de această dată să o întrebăm pe Irina Vlah despre cheltuielile pentru ceremonia fastuoasă de învestire a sa în funtea autonomiei, însă, în continuare, a evitat să spună cine este finanţatorul şi cât a scos din buzunar.

"-Cât s-a cheltuit?

-Acuş, acuş", a spus IRINA VLAH, başcanul Găgăuziei.

Irina Vlah a preferat să vorbească doar despre importanţa drumului de ocolire a oraşului Comrat.

"Este un proiect important pentru Găgăuzia şi mult aşteptat pentru că a fost promis încă în perioada sovietică. Au fost date o mie de zile pentru ca acest proiect să fie realizat", a spus  IRINA VLAH, başcanul Găgăuziei.

Drumul de ocolire a oraşului Comrat presupune construcţia a 18,3 km de drum nou, cu două benzi de circulaţie. Acesta va fi iluminat şi va avea câteva poduri.

Proiectul de reabilitare este în două faze şi prevede şi construcţia drumului Porumbrei-Cimişlia cu o lungime de 19 km. Costul lucrărilor de construcţie şi reparaţie sunt estimate la aproape 60 de milioane de euro. Banii sunt oferiţi de Banca Europeană de Investiții.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării