main logo
5988

Automobilele cu volanul pe dreapta vor circula în Moldova și noaptea

Vești bune pentru moldovenii din Marea Britanie și Irlanda. Parlamentul a adoptat astăzi, 29 februarie, un amendament prin care se va permite automobilelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă să circule pe drumurile publice ale țării și noaptea. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS Radu Marian.

Automobilele cu volanul pe dreapta vor circula în Moldova și noapteaImagine simbol

„Amendamentul a fost adoptat în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne”, susține Radu Marian, transmite Știri.md. 

Așadar, Republica Moldova preia practica altor țări europene precum Germania, Cehia, Croația sau Spania, care permit circulația unor astfel de autovehicule cu condiția că proprietarul va executa acele modificări tehnice pentru garantarea siguranței celorlalți participanți la traficul rutier (adaptarea asimetrică a farurilor sau folosirea unor abțibilduri speciale care se vor aplica direct pe farurile automobilului).

Prin stabilirea cadrului normativ național în corespundere cu cadrul de reglementare european, autoritățile vor asigura dreptul cetățenilor de a circula liber și de a veni mai des acasă.

De menționat că Ministerul Afacerilor Interne are la dispoziție o lună pentru a adopta regulamentul și cerințele tehnice.

Foto: Telegram/Radu Marian

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării