main logo
1498

Autogara din Bălți, plină de călători grăbiți în ajun de Paște

La gara auto din Bălți, oamenii nu-și dau rând să ocupe un loc în autobuze pentru a ajunge în satele natale. Pentru a face față fluxului mare de pasageri, administrația gării a decis să suplimenteze numărul de curse.

Autogara din Bălți, plină de călători grăbiți în ajun de Paște

Astfel, gara auto din Bălți a fost astăzi plină de călători, care pleacă spre suburbii cu pungi de plastic încărcate cu cumpărături, dar și cu colete primite de peste hotare, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

Administrația autogării va adăuga cel puțin 30 de curse spre localitățile din nordul țării, pentru a satisface solicitările pasagerilor. Programul de activitate a angajaților autogării va rămâne neschimbat în zilele de sărbătoare.

,, Deja observăm un flux mare de pasageri, așa încât, începând de astăzi, am suplimentat numărul de microbuze cu  30 de curse, care se vor deplasa în nordul țării. Noi lucrăm fără zile libere, chiar și în weekend regimul de lucru al autogării rămâne același, ca și în zilele obișnuite. Toți controlorii de peron, toată administrația, casierii și dispecerii vor lucra în mod obișnuit”, a declarat șeful autogării din Bălți, Alexei Onoico.

Paștele este una dintre sărbătorile care unește familiile. Cei mai mulți dintre călători ne-au mărturisit că vor sărbători Sfintele Paști alături de cei mai dragi și de familie.

,, De sărbători voi merge la bunici în sat. Voi petrece sărbătorile alături de familie și bunici”, a afirmat o locuitoare a orașului Bălți.

,, Voi petrece Sărbătorile Pascale alături de cei apropiați: cu mama și cu soțul”, a spus o locuitoare a raionului Dondușeni.

,, Vom sărbători alături de copii și nepoți, toți sunt acasă”, a spus un pasager.

Pe lângă călătorii care vor sărbători în familie, există și cei care vor sărbători Paștele departe de copiii lor, plecați peste hotare, dar ei trăiesc convingerea că vor sărbători împreună cu toți oamenii din republică.

,,Copii mei sunt plecați peste hotare, și fata și băiatul. Vom sărbători Paștele alături de bărbatul meu, de mamă, de soră, alături de toată lumea. Noi suntem toți o familie mare”, a zis o doamnă.

Deși microbuzele vin și pleacă necontenit, șoferii acestora nu sunt satisfăcuți, deoarece, spun ei, fluxul călătorilor este în descreștere de la an la an.

,, Nmărul pasagerilor nu se mărește, fiindcă toți se străduie să plece din țară, nu să vină. Astăzi, vinerea, poate vom avea câțiva pasageri care se mai duc la părinți de sărbători, în rest, nu mai apar. Trei pasageri au intrat și-o să mai vină patru, și cam atât”, ne-a spus șoferul.

Un alt șofer, care transportă persoane peste hotarele țării, ne-a spus că numărul pasagerilor care pleacă, a crescut simțitor față de anul trecut, tot mai mulți părăsesc Patria, deși, ar trebui să revină măcar de sărbători în țară.

,, Anul acesta numărul de pasageri s-a mărit, dar vin lejer, nu vin toți odată. Pleacă Moldova de-acasă”, ne-a spus șoferul.

Potrivit angajatorilor Poliției de Frontieră, în prag de Sărbătorile de Paște peste 34 mii de moldoveni au revenit acasă în ultimile 24 de ore.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării