main logo
3282

Autocar ticsit cu alcool, brânză și carne din Moldova, verificat în Austria

Un autocar care se îndrepta din R. Moldova spre Franța a fost supus unui control, la intrare în Austria dinspre Ungaria. După verificări, care au durat 10 ore, polițiștii austrieci au confiscat cantități uriașe de alimente și băuturi alcoolice.

Autocar ticsit cu alcool și carne din Moldova, verificat în AustriaFoto: BMF/Customs

Autocarul a fost oprit de forțele de ordine în localitatea de frontieră Nickelsdorf, din Austria, iar la bordul său se aflau doi șoferi și 20 de pasageri, toți venind din Chișinău, Republica Moldova, și îndreptându-se spre Paris, Franța, potrivit ziarului austriac Kronen Zeitung, transmite Știri.md cu referire la ziare.com

„În timp ce pasagerii aveau cu ei cantități mai mici de mâncare și alcool, proviziile șoferilor erau semnificativ mai mari. În cele din urmă, inspecția a durat 10 ore”, precizează sursa citată.

Polițiștii au găsit în habitaclul autocarului și în portbagaj, precum și în cabina de dormit a șoferilor, 270 de kilograme de carne, 7 kilograme de ouă, 63 de kilograme de brânză, 8 kilograme de fasole, 66 de kilograme de struguri și 50 de kilograme de mere.

Au mai fost găsiți și 408 litri de băuturi alcoolice de diferite tipuri, printre care și 100 de litri de țuică, 36 de sticle de spumant și 12 litri de vodcă. 

Polițiștii de frontieră din Austria au mai constatat în autocar și prezența unei mobile de bucătărie, a patru ferestre, a patru anvelope de iarnă și a unei saltele de dormit.

„Potrivit autorităților, deoarece mărfurile nu au fost declarate la frontiera externă a UE din România, acesta a fost considerat un caz clasic de contrabandă”, mai scrie ziarul austriac.

Bunurile au fost confiscate, iar toate alimentele perisabile au fost distruse. Mobila de bucătărie și băuturile alcoolice, în schimb, au fost returnate șoferilor, după ce au plătit taxele vamale aferente.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării