main logo
3005

Autobuzele noi cumpărate din Turcia cu scandal, aduse la Chișinău

La cinci zile după ce Primăria mun. Chișinău a anunțat firma care a câștigat licitația pentru furnizarea a 31 de autobuze, Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord, o parte din mijloacele de transport au ajuns deja în Chișinău.

Autobuzele noi cumpărate din Turcia cu scandal, aduse la Chișinău

Operativitatea este precedată de acuzațiile aduse de compania care a oferit cel mai bun preț în cadrul concursului public, „BMC Truck & Bus”, dar care a fost descalificată, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

La 11 februarie primarul interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat că licitația de 80 de milioane de lei, pentru furnizarea a 31 de mijloace de transport public, a fost câștigată de „Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri” LTD, dealer-ul oficial în Republica Moldova al uzinei turcești de producere a autobuzelor „ISUZU”.

Aceasta a fost declarată câștigătoare chiar dacă a oferit cel mai mare preţ, în timp ce ferta companiei „BMC Truck & Bus” din Bucureşti a fost declarată „neconformă” de către comisia de concurs.

La câteva zile după anunțarea rezultatelor, compania „BMC Truck & Bus” a făcut publică o reacție oficială în care precizează că a fost descalificată nefondat, deși a înaintat o ofertă mai bună decât cea a companiei care a cîștigat licitația – „Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd” din Ciprul de Nord. 

Compania păgubaşă, a încercat și anterior să obţină dreptul de a livra autobuze în Chişinău, dar nu i-a reușit. 

Astfel, în reacția oficială făcută publică, „BMC Truck & Bus” declară că nu va mai participa la nicio licitație în R. Moldova, pentru că aici „lucrurile nu merg cum trebuie”. 

Primăria Chișinău nu a venit până în prezent cu o reacție oficială.




Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării