main logo
598

Autobuze electrice belaruse ar putea fi asamblate la Chișinău

La Chișinău ar putea fi asamblate autobuze electrice. Intenția a fost comunicată în cadrul vizitei premierului Pavel Filip la uzina „Belkommunmash” din orașul Minsk, Belarus, specializată în producerea unităților de transport electric.

Autobuze electrice belaruse ar putea fi asamblate la ChișinăuAutobuze electrice belaruse ar putea fi asamblate la Chișinău

Astfel, în cadrul vizitei la uzină, a fost discutată posibilitatea creării unei întreprinderi mixte moldo-belaruse de asamblare a autobuzelor electrice la Chișinău. 

„Acesta este de fapt transportul public de viitor, ne dorim să asamblăm aceste autobuze la Chișinău”, a spus Pavel Filip, transmite Știri.md

Premierul a testat unul dintre autobuzele electrice, care este un transport nu doar ecologic, dar și econom. Se alimentează de la sursa de curent în cinci minute, la fiecare patru ore de deplasare. În Minsk circulă deja 20 de autobuze electrice, iar până în primăvara anului viitor, vor mai fi puse în circulație încă 60 de unități.

Unitățile de transport produse la „Belkommunmash” sunt utilizate în peste 70 de orașe din Belarus, Moldova, Ucraina, Rusia, Serbia, Kazahstan, Letonia și America de Sud.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării