main logo
911

Autobuze cu scântei la Ghidighici: De ce se plâng oamenii

Până și afară este mai cald decât în autobuze. Asta spun indignați locuitorii din Ghidighici care sunt nevoiți să vină la Chișinău în vehicule ce se află într-o stare deplorabilă, în care bate vântul, în timp ce sistemul de încălzire este defect.

Autobuze cu scântei la Ghidighici: De ce se plâng oamenii

Și asta nu e tot. Pe o rețea socială, au apărut imagini în care se vede cum dintr-un autocar de pe această rută, plin cu pasageri, au început să sară scântei, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Oamenii, care fac naveta Ghidighi-Chișinău, se plâng că îndură frigul și, deseori, sunt nevoiți să coboare din autobuze din motiv că acestea se strică pe drum.

Pe lângă faptul că îngheață de frig, aceștia mai spun că și nici orarul de circulație nu este respectat. Sunt cazuri, zic oamenii, când așteaptă ore în șir pentru a urca în autobuz.

Despre problema celor cinci autobuze din Ghidighici a scris, acum o lună, și preotul Maxim Melinti. 

El a menționat că deși le-au fost promise autobuze noi, acestea doar și-ar fi schimbat itinerarele. 

Am discutat cu șeful Parcului Urban de Autobuze pentru o reacție. Funcționarul a declarat că autobuzele noi vor fi procurate doar dacă licitația va fi cu succes. 

Totodată, acesta a recunoscut că termenul de exploatare a autocarelor a fost deja depășit.

„Când o să fie procurate pentru întreprindere autobuze noi, o să fie schimbate sper că la mai multe rute și inclusive și ruta 46. Dacă să luăm după studiu de dezvoltare, la toate autobuzele termenul de exploatare deja a depășit”, Vitalie Copaci, director, Parcul Urban de Autobuze

Directorul parcului a mai precizat că au fost organizate trei licitații, dar niciuna din ele nu s-a încheiat cu succes. La prima și a doua a depus dosarul doar un singur doritor, însa oferta nu a corespuns caietului de sarcini. Iar la a treia licitație nu a participat nimeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării