main logo
572

Au murit în fântâna de canalizare. Şeful staţiei, în arest la domiciliu

Şeful staţiei de pompare de la Cojuşna, unde erau angajaţi cei doi bărbaţi care au murit în fântâna de canalizare, va sta 30 de zile în arest la domiciliu.

Au murit în fântâna de canalizare. Şeful staţiei, în arest la domiciliu

Procurorii spun că el este cercetat pentru încălcarea normelor de securitate. Și în timp ce rudele victimelor cer că el să fie pedepsit, avocatul său susține că de vina sunt firmele care varsă deșeuri toxice în rețeaua de canalizare, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.md.

Rudele bărbaților decedați i-au petrecut astăzi pe ultimul drum. Oamenii spun că vor merge până la capăt pentru ca cei vinovați de producerea incidentului să fie trași la răspundere.

„Așa e conducerea satului și a primăriei, a organizației unde au lucrat”.

„Ei nu erau la lucru, acei care erau la lucru nu au vrut să vina că știau ce e acolo și i-au chemat pe ei”.

„Organizația e foarte puternică, a trebuit să-i dea echipament, nu le-au dat nimic, nici salariu”.

Contactat de Protv.md, avocatul șefului firmei de canalizare a spus că acesta este cercetat pentru încălcarea regulilor de securitate și că vina o poartă făbricile din localitate care ar revarsă ilegal deșeuri toxice în rețeaua de canalizare.  

Alexandru Saban, Avocat: „De la Migdal evacuează drojdii fel de fel de deșeuri nocive ceea ce este ilegal”.

Cei de la vinăria din Cojușna spun că au contract cu firmă care pompează deșeuri și că acestea nu sunt toxice. Responsabilii de la primăria Cojușna susțin că au cerut de mai multe ori proprietarului firmei de pompare să respecte obligațiunile prevăzute în contract.

Sergiu Crăciun, Viceprimar Cojușna: „Am vorbit cu dumnealui, i-am cerut să facă ordine, acesta nu a ținut cont de punctele din contract, i-am cerut să rezilieze contractul pe cale amiabila a refuzat”.

Sâmbătă, doi bărbați în vârstă de 23 și 47 de ani din Cojușna, Strășeni s-au stins în timp ce munceau într-o fântână de canalizare din sat. Cauza decesului celor doi urmează să fie stabilită în urmă expertizei medico-legale. Ieri șeful stației de pompare a primit mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la 6 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării