2 dec, 2022 16:18
0
1 481

Au lăsat Poliția și medicina și au plecat la țară: Povestea unui cuplu

2 dec, 2022 16:18
0
1 481

Un fost polițist și soția sa, fost chirurg, au lăsat Chișinăul și s-au retras la baștină, în satul Zberoaia, raionul Nisporeni. Alexandru și Doina Cheșcu au ales să crească legume sută la sută naturale în seră! În familia Cheșcu, pasiunea pentru agricultură a fost transmisă din generație în generație, așa nici nu e de mirare că au lăsat orașul în favoarea unui trai mai liniștit.

Au lăsat Poliția și medicina și au plecat la țară: Povestea unui cuplu

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Deja noi suntem a patra generație de crescători de legume, adică începând de la străbunei, bunei, părinții și deja noi. Și începutul, așa mai serios în modernizare, a fost din 2017. Eu am activat în organele de forță o perioadă destul de îndelungată, în jur de 18 ani, soția deja ca medic chirurg", transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Doina Cheșcu, antreprenoare din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Sunt medic chirurg, am activat opt ani în Spitalul Raional Hâncești, am o relație foarte bună cu colegii, dar la moment suntem implicați în toată afacerea noastră de familie."

S-au gândit mult până au luat această decizie, dar și-au dorit să schimbe ceva, iar agricultura e ramura care le-a fost dragă de mici copii.

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "A ajuns momentul, ce facem? Ori plecăm, ori venim și investim mai departe în producere, adică să rămânem în țară, alături de părinți, de cei dragi. Decizia a fost să încercăm să rezistăm în Moldova în continuare în condițiile actuale, să spunem așa."

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Deci noi am spus că ne retragem din Chișinău pentru o perioadă nedeterminată de timp, nu știm cât și deja avem mulți ani de când ne-am retras. Am venit cu ideea că să ne ducem înapoi, dar deocamdată suntem pro să rămânem aici."

Investițiile sunt enorme, dar satisfacția e și mai mare, mai ales când cumpărătorii sunt mulțumiți de produsele crescute natural în serele familiei Cheșcu.

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Cu banii câștigați de la nuntă am început a moderniza ajungând la moment, împreună deținem cu părinții o suprafață de 38 de ari de sere, câmp protejat în care creștem în mare parte ardei. Încet am început și cu celelalte activități, cu florile, deja anul acesta am început a produce dulceață din ardei iute."

Sera cu flori a fost visul Doinei, iar acum aici cresc peste 200 de specii, care vor bucura ochii celor pasionați de florile rare, printre care și mușcatele de colecție.

Doina Cheșcu, antreprenoare din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Este un vis al meu demult și l-am realizat. Ele sunt mai multe, dar noi acum creștem flori pe care le pregătim pentru 8 Martie, ele au nevoie de timp mai îndelungat de creștere."

Pentru Alexandru și Doina, ziua de muncă începe la 02:00-03:00 și deseori se termină la miezul nopții. Chiar și așa, sunt mulțumiți și împliniți.

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "O să mergeți prin seră, o să găsiți cești de cafea de câteva zile, ceașca goală lăsată în seră, fiindcă e așa, tot la noi e pe fugă. Nu reușim. - Dacă reușești să faci cafeaua și s-o iei e bine, dacă nu, tot e bine cum este."

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Deja noi suntem a patra generație de crescători de legume, adică începând de la străbunei, bunei, părinții și deja noi. Și începutul, așa mai serios în modernizare, a fost din 2017. Eu am activat în organele de forță o perioadă destul de îndelungată, în jur de 18 ani, soția deja ca medic chirurg", transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Doina Cheșcu, antreprenoare din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Sunt medic chirurg, am activat opt ani în Spitalul Raional Hâncești, am o relație foarte bună cu colegii, dar la moment suntem implicați în toată afacerea noastră de familie."

S-au gândit mult până au luat această decizie, dar și-au dorit să schimbe ceva, iar agricultura e ramura care le-a fost dragă de mici copii.

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "A ajuns momentul, ce facem? Ori plecăm, ori venim și investim mai departe în producere, adică să rămânem în țară, alături de părinți, de cei dragi. Decizia a fost să încercăm să rezistăm în Moldova în continuare în condițiile actuale, să spunem așa."

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Deci noi am spus că ne retragem din Chișinău pentru o perioadă nedeterminată de timp, nu știm cât și deja avem mulți ani de când ne-am retras. Am venit cu ideea că să ne ducem înapoi, dar deocamdată suntem pro să rămânem aici."

Investițiile sunt enorme, dar satisfacția e și mai mare, mai ales când cumpărătorii sunt mulțumiți de produsele crescute natural în serele familiei Cheșcu.

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Cu banii câștigați de la nuntă am început a moderniza ajungând la moment, împreună deținem cu părinții o suprafață de 38 de ari de sere, câmp protejat în care creștem în mare parte ardei. Încet am început și cu celelalte activități, cu florile, deja anul acesta am început a produce dulceață din ardei iute."

Sera cu flori a fost visul Doinei, iar acum aici cresc peste 200 de specii, care vor bucura ochii celor pasionați de florile rare, printre care și mușcatele de colecție.

Doina Cheșcu, antreprenoare din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "Este un vis al meu demult și l-am realizat. Ele sunt mai multe, dar noi acum creștem flori pe care le pregătim pentru 8 Martie, ele au nevoie de timp mai îndelungat de creștere."

Pentru Alexandru și Doina, ziua de muncă începe la 02:00-03:00 și deseori se termină la miezul nopții. Chiar și așa, sunt mulțumiți și împliniți.

Alexandru și Doina Cheșcu, antreprenori din satul Zberoaia, raionul Nisporeni: "O să mergeți prin seră, o să găsiți cești de cafea de câteva zile, ceașca goală lăsată în seră, fiindcă e așa, tot la noi e pe fugă. Nu reușim. - Dacă reușești să faci cafeaua și s-o iei e bine, dacă nu, tot e bine cum este."

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter