main logo
781

Au înflorit primele lalele, cu mult timp înainte de vreme

Serele din satul Bardar, Ialoveni au prins culoare. Cu mult timp înainte de vreme, au înflorit primele lalele.

Au înflorit primele lalele, cu mult timp înainte de vremeColaj: știri.md

Chiar dacă proprietarul se bucură să-și vadă odraslele, care au ademenit deja vizitatori, acesta spune că temperaturile primăvăratice nu sunt benefice pentru plante în această perioadă, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Reporter: “Amagite de temperaturile de primăvară, primele lalele au înflorit în serele de la Bardar. Florile au prins culoare înainte de vreme, chiar dacă proprietarii le așteptau de-abia la mijlocul lunii februarie.”

Proprietarul serei: ”La momentul de față în sera noastră a înflorit un singur soi din grupa lalelelor triumf care înfloresc cel mai devreme.”

Deși primele lalele oferă un spectacol de culoare în această seră, spre bucuria tuturor care îi pășesc pragul, proprietarul spune că temperaturile neobișnuit de mari nu sunt benefice pentru plante.

Proprietarul serei: ”Anul acesta e foarte puțină umeditate, iată lipsa de zăpadă cauzează ca solul să aibă puțină umeditate, dar lalele sunt iubitoare de umeditate.”

Așa că, se așteaptă că și în afara serelor lalele să înflorească mai repede în acest an.

Proprietarul serei: ”Anul acesta așteptăm într-adevăr, dacă va continuă aceeași climă, lalelele posibil să înflorească cu câteva săptămâni mai devreme, posibil chiar la sfârșit de luna februarie primele lalele deja să apară pe câmp.”

Totuși, bărbatul spune că majoritatea lalelelor vor înflori mai târziu, când serele se vor umple de culoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării