main logo
800

Au încercat să treacă frontiera cu acte false. Doi tineri, reținuți

Doi tineri moldoveni sunt documentați de oamenii legii, după ce au încercat să treacă frontiera cu acte falsificate. Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ambele cazuri au fost înregistrate în rândul pasagerilor pe sensul de ieșire din R. Moldova, la PTF „Leușeni-Albița”.

Au încercat să treacă frontiera cu acte false. Doi tineri, reținuțiImagine simbol

În primul caz, un tânăr de 18 ani, pasager pe ruta internațională „Moldova-Cehia”, a fost supus controlului în linia a doua, în baza analizei de risc. În urma verificărilor s-a constatat că acesta deținea o carte de identitate emisă de autoritățile române, transmite Știri.md.

Totuși, în urma verificărilor, oamenii legii au stabilit prezența indicilor de falsificare. În cadrul audierilor, tânărul a declarat că a obținut documentul contra sumei de 2.000 de lei prin intermediul unei persoane necunoscute.

În cel de-al doilea caz, în posesia unui tânăr de 21 de ani, cu dublă cetățenie moldo-română, pasager pe ruta „Moldova-Italia”, a fost descoperit un permis de conducere moldovenesc. Asemenea primului caz, documentul cu indicii de falsificare a fost depistat în cadrul controlului de nivelul doi. Persoana în cauză a recunoscut că a obținut permisul contra sumei de 200 de euro prin intermediari în Italia.

Ambele documente au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei criminalistice, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării