main logo
610

Au început şi lucrările în pepinieriile silvice de stat din Republica Moldova

Odată cu sosirea primăverii au început şi lucrările în pepinieriile silvice de stat din Republica Moldova.

Au început şi lucrările în pepinieriile silvice de stat din Moldova

În raioanele Leova şi Cimişlia cresc deja peste un milion şi jumătate de puieţi care, ulterior, se vor transforma în aproximativ 200 de hectare de pădure, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.

Pepiniera Întreprinderi Silvice "Iargara" se intinde pe o suprafaţă de 65 de hectare. Sunt cultivate 28 de specii de arbori de talie mică şi circa 35 de specii de talie înaltă. 

Arborii vor fi plantaţi pentru extinderea pădurilor sau vor fi pusi la vânzare. Anul acesta, întreprinderea îşi propune să planteze 70 de hectare de pădure cu peste jumătate de milion de puieţi.

Pe teritoriul ocolului silvic Băiuş, din cadrul întreprinderii "Iargara", a început plantarea a 15 mii de pui de molid. Abia peste 12 ani acelşia vor ajunge de Crăciun în casele oamenilor.

Pepiniera aduce anual profit de 600 de mii de lei.

Muncitorii silvici lucreaza din greu si la pepiniera din Întreprinderea Silvo- Cinegetice Cimişlia.  Aici sunt cultivaţi 750 de mii de arbori.

Aceşti pui de salcâm au fost procuraţi de primăria satului Mereni, din raionul Anenii Noi şi vor fi utilizaţi la completarea a 100 de hectare de pădure.

Acum, fondul forestier naţional al Republicii Moldova are o suprafaţă de aproape 420 de mii de hectare, dintre care 375 de mii păduri si restul păsune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării