main logo
682

Au început lucrările de îmbunătățire a condițiilor de circulație pe drumul Delacău-Bulboaca

Conform indicațiilor date ieri, de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în ședința de la Anenii Noi, la care au fost convocați responsabilii de cariere din regiunea drumului național G109 și responsabilii Administrației de Stat a Drumurilor, au început lucrările de îmbunătățire a condițiilor de circulație.

Au început lucrările de îmbunătățire a drumului Delacău-Bulboaca

Astăzi au fost executate lucrări de profilare a părții carosabile a drumului cu adaos de material din asfalt frezat în preajma satului Speia. Au fost utilizate 250 tone de material livrat din carierile din apropiere, antrenate 2 autogreidere și 1 compactor de la SA Drumuri Criuleni.

Mâine, se planifică executarea lucrărilor de profilare a drumului cu adaos de material (circa 350 tone de piatră spartă din calcar). Urmează lucrările de egalizare a porțiunii pe segmentul M5 (drumul Chișinău-Tiraspol-Odesa) – satul Telița, prin așternerea a cca 100 tone de asfalt.

Drumul național G109 Delacău – Bulboaca – R2 deservește locuitorii satelor Delacău, Puhăceni, Șerpeni, Speia, Telița Nouă, și Telița. Anterior, s-a stabilit că acesta va fi reparat pe tronsoane, pentru a nu bloca circulația. Vor fi reabilitate capital două sectoare ca fiind cele mai deteriorate: 2,5 km în preajma satului Speia și 4,2 km în satul Delacău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării