main logo
780

Au fost stabilite tarifele pentru expertizele genetice făcute în Republica Moldova

Termenul de obținere a documentelor de expertiză judiciar-genetică, efectuată de Centrul de Medicină Legală, ar putea fi redus după ce au fost aprobate tarifele pentru astfel de servicii.

Au fost stabilite tarifele pentru expertizele genetice făcute în MoldovaFoto: IPN

Într-o notă informativă emisă de Guvern se arată că, în lipsa tarifului, solicitanții sunt în imposibilitatea de a dispune o asemenea expertiză în Republica Moldova, astfel fiind afectat procesul de aflare a adevărului într-un proces judiciar sau extrajudiciar, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit documentului, expertiza genetică în infracțiunile sexuale va costa 18.590 lei, iar expertiza filiației (paternitate, maternitate ) va costa 5.577 lei.

„Prezenta hotărâre urmează să intre în vigoare la data publicării, în vederea excluderii blocajului existent, referitor la imposibilitatea ordonării de către organele de urmărire penală și instanțele judecătorești a efectuării expertizei genetice”, se arată în nota informativă.

Laboratorul în care pot fi efectuate investigații molecular-genetice - pentru stabilirea paternității, identificarea suspecților în baza probelor ADN, identificarea victimelor crimelor sau a catastrofelor – a fost deschis la Centrul de Medicină Legală în luna iunie 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării