main logo
449

Au fost desemnaţi câștigătorii concursului Cel mai bun plan de afaceri

Mai mulţi absolvenţi ai instituțiilor de învățământ profesional tehnic din țară au participat la o nouă ediție a concursului „Cel mai bun plan de afaceri”.

Au fost desemnaţi câștigătorii concursului Cel mai bun plan de afaceri

În acest an, Premiul mare i-a revenit unei tinere de la Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, care își propune să lanseze postul “Radio Lumea Copiilor”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Cei 16 finaliști sunt absolvenți ai școlilor profesionale, colegiilor și centrelor de excelență, care au câștigat etapele concursului desfășurat în regiunile țării. 

Ulterior, aceştia s-au reunit la Chișinău, în etapa finală a concursului, pentru a-și împărtăși experiența elaborării unui plan de afaceri, în diferite domenii, inclusiv agricultură, prestări de servicii, alimentație publică.

Planurile de afaceri au fost evaluate de o comisie de specialitate, formată din oameni de afaceri, specialiști de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), precum și reprezentanți ai asociațiilor de business.

Veaceslav Cernat, secretar de stat la MADRM, a felicitat participanții la concurs, încurajându-i să aplice în practică ideile de afaceri. ”Prin aceste proiecte scrise ați  demonstrat că aveți potențial antreprenorial. Aveți oportunitatea de a aplica la programe de granturi pentru finanțarea afacerilor și subvenții pentru afaceri în domeniul agroindustrial. Acest concurs poate fi un început de bun augur pentru  o afacere de succes”, a specificat Veaceslav Cernat.

În ediția din acest an a concursului, Premiul mare i-a revenit  Ecaterinei  Ceban de la Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău pentru proiectul lansării postului de radio denumit “Radio Lumea Copiilor”. Locul I a fost câștigat de Victoria Petcova, pentru proiectul „Atelier de coasere a iei și cămășii stilizate”. Pe locul doi s-a plasat Valeria Vataman, care a prezentat planul de afaceri intitulat „Producerea marmeladei în asortiment”, iar locul III i-a revenit Danielei Boreț, pentru ideea originală de producere a biscuiților personalizați.

Concursul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), având suportul financiar al Fundaţiei „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED).

Potrivit organizatorilor, cea de-a VI-a ediție a Concursului „Cel mai bun plan de afaceri” a fost desfăşurată în cadrul Proiectului „Activitatea de instruire în domeniul antreprenoriatului și plasării în câmpul muncii”. Acesta a avut drept scop promovarea spiritului antreprenorial în rândul elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic, prin aprecierea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de elevi în cadrul disciplinei „Bazele Antreprenoriatului”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării