main logo
857

Atracţiile turistice din raionul Soroca, incluse într-un ghid

250 de atracţii turistice din raionul Soroca au fost introduse într-un ghid turistic, editat cu susţinerea PNUD Moldova.

Atracţiile turistice din raionul Soroca, incluse într-un ghid

Publicaţia face parte dintr-un proiect care susţine activităţile de conservare a biodiversităţii în politicile de planificare teritorială şi practicile de utilizare a terenurilor din ţara noastră, transmite Știri.md cu referire TRM.

Ghidul turistic conține cele mai utile informații despre localitățile turistice și ariile naturale protejate, date despre muzee, meșterii populari şi unitățile de cazare.

„Raionul care are una dintre cele mai vechi localități din Moldova nu are dreptul să stea de o parte, modest. Localitate care a fost pomenita încă pe prima harta a lumii, raionul care în manualele de istorie pe care le ține fiecare copil în mâna este o veche cetate timpurie”, a declarat președintele Asociației de dezvoltare a turismului, Viorel Miron.

„Un eveniment destul de important are loc pentru turismul din raionul Soroca și anume lansarea ghidului turistic al raionului și a altor produse din cadrul proiectului de conservare a biodiversității implementat de PNUD Moldova, căruia aducem mulțumiri celora care au contribuit la editarea acestei cărțulii”, a menționat specialistul în domeniul turismului din cadrul raionului Soroca, Marina Omelcenco.

„Acest ghid turistic este deja un lucru foarte bun și foarte important. La noi fiecare sat are ceva atractiv. Iată anume acest ghid le plasează pe toate punctele forte pe care le are un raion, prin atracția turiștilor și ghidule este cartea de căpătai”, a spus directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din orașul Soroca, Nicolae Bulat.

Odată cu prezentarea ghidului turistic a fost lansată şi publicaţia „Habitatele speciilor rare de plante şi animale din raioanele Soroca şi Ştefan Vodă”, care descrie patru localități, câte doua din fiecare raion. De exemplu, publicaţia notează despre faptul că satele Bădiceni și Zastânca din Soroca deţin, în premieră, instrumente valoroase de protejare a mediului: paşapoarte pentru speciile rare de plante şi animale, precum şi ghiduri ale habitatelor rare.

„Sunt sigur că acest ghid va contribui ca noi să fim și mai bine cunoscuți. Să stârnim interesul ca să avem câți mai mulți vizitatori aici la Soroca, în satele noastre. Astfel, asta-i una dintre resursele noastre de dezvoltare ceea ce numim turism”, a spus vice-președintele raionului Soroca, Vladimir Nicuța.

Ghidurile eco-turistice vor fi repartizate în școlile, bibliotecile și muzeele raionului. Proiectul PNUD Moldova „Integrarea priorităților de conservare a biodiversității în politicile de planificare teritorială și practicile de utilizare a terenurilor din Moldova” este implementat în perioada 2015-2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării