main logo
8207

Atenție, șoferi: Mai multe indicatoare rutiere se vor schimba la față

Guvernul urmează să voteze modificările indicatoarelor rutiere la față în ședința de miercuri, 6 decembrie.

Atenție, șoferi: Mai multe indicatoare rutiere se vor schimba la fațăpoză simbol

În nota informativă a proiectului care urmează să fie aprobat se arată că odată cu adoptarea standardelor moldovenești, există discrepanță între ilustrarea indicatoarelor rutiere prevăzute în standardele tehnice și cele din Regulamentul circulației rutiere, transmite Știri.md.

Așadar, responsabilii de gestionarea drumurilor, atunci când instalează semnele respective și aplică marcajele pe trasee, se conduc de cerințele tehnice naționale, nu de Regulamentul Circulației Rutiere.

De asemenea, în unele cazuri administratorul drumului întâmpină dificultăți în vederea semnalizării unor situații rutiere complexe. 

Astfel, este important de pus la dispoziția administratorului drumului a unui set de mijloace de semnalizare care atât să descrie situația rutieră reală, cât și să fie ușor de înțeles pentru conducătorii auto.

În consecință, autoritățile au decis să suplinească Regulamentul circulației rutiere cu unele indicatoare standardizate, care vor soluționa problema dar și vor „informa conducătorii auto despre însemnătatea indicatoarele rutiere care pot fi întâlnite în statul România.

Indicatoarele care corespund standardelor naționale vor fi substituite nu mai târziu de sfârșitul anului 2028, în funcție de uzura lor naturală.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării