main logo
2718

Atenție, părinți: Primele simptome ale hepatitei necunoscute la copii

Ministerul Sănătății îndeamnă părinții să fie atenți la semnele hepatitei acute, precum apariția icterului (culoarea galbenă a feței și a sclerei, urina întunecată la culoare), dar și la simptomele afecțiunilor gastrointestinale - greață, vomă, diaree și dureri abdominale.

Atenție, părinți: Primele simptome ale hepatitei necunoscute la copiiFoto: iStock

Recomandarea vine în contextul înregistrării în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută de etiologie necunoscută la copii, transmite Știri.md:

  • La apariția primelor simptome trebuie să vă adresați medicului de familie sau la Serviciul de urgență 112. 
  • Pentru confirmarea sau infirmarea unui caz probabil de hepatită acută de etiologie neidentificată vor fi efectuate probele necesare pentru a exclude prezența virușilor obișnuiți care provoacă hepatită virală acută și prezența hepatitei toxice medicamentoase.  
  • Potrivit informațiilor prezentate de Organizația Mondială a Sănătății, de hepatita acută de origine necunoscută pot suferi copiii la orice vârstă, începând de la o lună până la 16 ani.
  • Medicii recomandă respectarea bunelor practici de igienă, precum spălarea regulată a mâinilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor care pot fi atinse frecvent de copii și a jucăriilor.

Știri.md amintește că în Republica Moldova a fost înregistrat un caz suspect de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării