main logo
990

Atenție la procurarea ouălor: Ce informații trebuie să fie ambalaj

Pentru a proteja interesele și a informa consumatorii privind comercializarea ouălor pentru consum uman, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) menționează ce informație trebuie prezentată pe ambalajul produsului.

Atenție la procurarea ouălor: Ce informații trebuie să fie ambalajFoto: Imagine simbol

În primul rând, potrivit ANSA, este data durabilității minimale/a se consuma până la data de... (nu mai mult de 28 de zile de la ouat), transmite Știri.md.

De asemenea, categoria de calitate (pe ambalajul ouălor pentru consum uman trebuie să fie indicată categoria de calitate "Categoria  A" sau "Ouă proaspete") și cantitatea de ouă în ambalaj.

Ouăle din categoria A se clasifică după următoarele categorii de greutate: 

- XL - cel puțin 73 g;

- L - de la 63 la 73 g;

- M - de la 53 la 63 g;

- S - mai puțin de 53 g.

ANSA menționează că trebuie să atragem atenția și la temperatură (ouăle din categoria A se păstrează la rece).

Alte informații care trebuie să fie prezentate pe ambalaj sunt codul centrului de ambalare (ex: 3MD EPC CM 001), pe partea exterioară a ambalajului ce conține ouă din categoria A figurează metoda de creștere (ouă de găini crescute în aer liber, ouă de găini crescute în hale la sol sau ouă de găini crescute în baterii).

"Informațiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să inducă în eroare, în special, în ceea ce privește caracteristicile produsului alimentar și în special în ceea ce privește natura, identitatea, proprietățile, compoziția, cantitatea, informațiile privind valabilitatea produsului alimentar, țara de origine sau locul de proveniență, metoda de fabricație sau producție;

Informațiile trebuie să fie: precise, clare și ușor de înțeles de către consumator.

Responsabil pentru informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare este operatorul din domeniul alimentar sub a cărui denumire sau denumire comercială se comercializează produsul alimentar", menționează ANSA.


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării