main logo
2339

Atacuri în Transnistria: Tiraspolul acuză două persoane din Chișinău

Așa-numitul minister al afacerilor interne din regiunea transnistreană anunță că două persoane din Republica Moldova, Chișinău, sunt suspectate de incendierea clădirii așa-zisului comisariat militar republican din regiune.

Atacuri în Transnistria: Tiraspolul acuză două persoane din ChișinăuColaj: știri.md

Mai mult decât atât, așa-zisele autorități de la Tiraspol menționează că una dintre cele două persoane acuzate „are legături cu structurile de forță din Moldova”, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Așa-zisul minister de interne de la Tiraspol a publicat un material video care ar arăta momentul incendierii pretinsului comisariat militar republican, care a avut loc în dimineața zilei de 13 mai.

Din imaginile prezentate se arată cum un bărbat aruncă niște sticle cu amestec incendiar în clădirea menționată mai sus. Iar așa-zisele autorități din regiune spun că acțiunile bărbatului au fost coordonate de către o persoană „care ar avea legături cu structurile de forță din Moldova”.

Bărbatul care ar fi incendiat comisariatul militar a fost reținut pe data de 18 mai, iar acum riscă până la 20 de ani de închisoare.

Reamintim că un bărbat necunoscut a aruncat cu cocktailuri Molotov în două clădiri din stânga Nistrului.

Ultimele atacuri au avut loc în seara de 6 mai, în apropiere de satul Vărăncău, Râbnița, în preajma fostului aerodrom, unde s-au produs patru explozii.

Primul atac a fost înregistrat la sediul așa-numitului Serviciu de securitate de la Tiraspol (MGB), la data de 25 aprilie.

În acest context, în regiune este activat Codul Roșu de pericol terorist.

Citește și: Un chișinăuian, acuzat de atacuri cu cocktailuri Molotov la Tiraspol

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării