main logo
10614

Atacul terorist din Israel: O moldoveancă, ucisă la Tel Aviv

Ultimul bilanţ al atentatului de marţi într-o staţie de tramvai din Tel Aviv indică şapte morţi şi 16 răniţi. Identitatea persoanelor ucise a fost dezvăluită parţial de autorităţile israeliene, dar şi de presa locală. Astfel, reiese că printre victime se numără inclusiv o moldoveancă pe nume Nadia, aflată în Israel de 18 ani.

Atacul terorist din Israel: O moldoveancă, ucisă la Tel AvivImagine simbol

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacului terorist din Yaffo, Tel Aviv, produs în seara zilei de 1 octombrie, transmite Știri.md.

Astfel, Ambasada Republicii Moldova în Israel este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind în așteptarea confirmării oficiale a identității victimei.

„Misiunea noastră diplomatică este pregătită să ofere rudelor și apropiaților victimei toată asistența consulară ce se impune. Adresăm pe această cale sincere și profunde condoleanțe tuturor familiilor îndoliate în urma sângerosului atac terorist soldat cu șapte victime și produs în paralel cu atacul balistic iranian asupra Israelului. Ambele atacuri au fost condamnate cu fermitate de autoritățile Republicii Moldova”, se arată în mesajul Ministerului Afacerilor Externe.

Presa scrie că ar fi vorba despre Nadia Socolenco, în vârstă de 40 de ani, care imigrase în Israel în urmă cu 18 ani. Aceasta a lăsat în urmă un soţ şi o fiică de doar șase ani. Ea lucra ca manager de birou la o firmă high-tech, după ce în trecut fusese stilist. Un prieten apropiat a descris-o pentru presa locală drept „încarnarea dragostei de viaţă, a luminii şi a optimismului cosmic”.

De menționat că atacul a avut loc în staţia de tramvai Sderot-Ierusalim din cartierul Jaffa. Potrivit poliţiei, doi indivizi înarmaţi au deschis focul încă în timp ce se aflau în tramvai şi au continuat şi după ce au ieşit, pe bulevardul Ierusalim. Atentatul, care nu fusese revendicat miercuri dimineaţă, a avut loc la începutul serii de marţi, în jurul orei 19:00, cu puţin timp înainte ca Iranul să lanseze un atac direct asupra Israelului, trăgând aproximativ 200 de rachete spre Tel Aviv

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării