main logo
6101

Atacul din Sergheevca: Angajatul unui sanatoriu moldovenesc a murit

Ala Nemerenco a anunțat într-o postare pe rețelele de socializare că centrul de reabilitare pentru copii din Sergheevca, deținut de Ministerul Sănătății, a avut de suferit în urma atacului cu rachete din Odesa.

Atacul din Sergheevca: Angajatul unui sanatoriu moldovenesc a muritFoto: sergeevkasan.zatoka-ua.com

Ministra Sănătății a mai anunțat că activitatea centrului a fost stopată în perioada pandemică și numai când a fost pregătit planul pentru reluarea activității, a venit războiul, transmite Știri.md.

„În urma atacului Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute țăndări. 

Dar cu regret am fost anuntați că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente”, a scris Nemerenco.

Totodată, Ala Nemerenco a exprimat profunde condoleanțe familiei colegului decedat.

„Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag și dăruire și le dorim din suflet recuperare totală.

Nimic mai groaznic decât războiul. Suntem niște fericiți atât timp cât nu zboară rachete pe deasupra noastră, prețuiți aceasta. Restul toate pot fi rezolvate”, a scris Ministra Sănătății. 

Știri.md amintește că militarii ruși au atacat cu rachete în noaptea de joi spre vineri un bloc de locuințe cu nouă etaje și două sanatorii din satul Sergheevca, regiunea Odesa. Potrivit serviciilor de urgență ale Ucrainei, actualizate la ora 12:00, cel puțin 19 oameni au fost uciși, între care doi copii, iar alții 38 au fost răniți în urma atacurilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării