822
2
Astăzi expiră mandatul președintelui Curții de Apel Chișinău
822
2

Astăzi, 20 iulie, expiră mandatul președintelui Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca. Despre stabilirea interimatului funcției urmează să se pronunță Consiliul Superior al Magistraturii.

Ion Pleșca ocupă funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău din anul 2011, când a fost numit printr-un decret al președintelui interimar de atunci Marian Lupu, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Pe 20 iulie 2015, a fost numit pentru încă un mandat de 4 ani de către președintele Nicolae Timofti.

Recent, mai mulți judecători au făcut declarații publice despre faptul că Ion Pleșca i-ar fi intimidat și ar fi influențat mersul unor dosare răsunătoare cum ar fi cel al ex-deputatului Constantin Țuțu, fostul premier Vlad Filat sau cel al actualului parlamentar Ilan Șor.

În 2018, Ion Pleșca a declarat salariul de 368 de mii de lei și onorariile de avocat în mărime de 146 de mii ale soției. Din activitatea didactică președintele Curții de Apel Chișinău a mai câștigat opt mii de lei. În același timp, pensia pentru 2018 a magistratului a constituit 348 de mii de lei.

Marți, 23 iulie, despre dispunerea interimatului funcției de președinte al Curții de Apel Chișinău se va discuta în cadrul unei ședințe a Consiliului Superior al Magistraturii. Chestiunea a fost inclusă pe ordinea de zi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter